Skvělé sportovní vyžití

Tak zde se rozhodně nudit nebudete

Jizerská magistrála na kole

V současné době je délka Jizerské magistrály 180 km. Jizerská magistrála vznikla původně jako trasa pro běžecké lyžování, ale jelikož její velká část vede po upravovaných cestách, které jsou vhodné pro cyklistiku, brzy si získala oblibu i mezi cyklisty.

Zde si můžete v Bedřichově půjčit kola https://www.adler-ski.cz/informace-o-pujcovne-kol.

SingleTrack pod Smrkem

35 km od Vila Wander můžete navštívit Single Track pod Smrkem, který v současné době nabízí trasy v úhrnné délce přes 80 kilometrů ve čtyřech stupních obtížnosti. Své si tu najde každý, od rodin s malými dětmi po zdatné a zkušené terénní cyklisty. Úzké stezky, které se vinou a vlní rozložitými úbočími horského masivu Smrku, přinášejí radost všem, kteří je vyzkoušejí.

Bike Park Ještěd

Bikerům nabízí  čtyři tratě různých obtížností. Všechny najdete v těsné blízkosti sedačkové lanovky Skalka, která Vás nahoru pohodlně vyveze i s koly v průběhu celé letní sezóny. Přeprava kol je zdarma. Pro začátečníky nebo ty méně adrenalinu chtivé jezdce je bikerová dráha Turistická, ve které najdete freeridovou stezku doplněnou dřevěnými překážkami. Ta je nejlehčí. Středně těžké dráhy nabízí ještědský areál dvě, obě s názvem La Spaghetta. Na první z nich se bikeři vyřádí na hliněných a dřevěných překážkách, ta s přídomkem II. zahrnuje dřevěné lávky.

Půjčovna kol Bedřichov

Po Jizerských horách nepotřebujete vlastní kola - firma Adler v Bedřichově Vám zapůjčí:  horská kola ANLEN velikostí 21", 19", 17", dětská kola Galaxy a Apache velikostí 16", 20" a 24", dětské sedačky Hamax. 

Otvírací doba:

červenec, srpen 

pondělí - neděle: 8.30 - 16.30 

servisní technik: +420 724 238 314

TENIS

Tenisové kurty se nacházejí na Bedřichově v Jizerských horách, v prostoru startu Jizerské 50. K dispozici jsou čtyři kurty s antukovým povrchem. Ty jsou přístupné pro veřejnost, není třeba platit žádné členské poplatky. Kurty jsou v provozu denně za příznivého počasí, přibližně od začátku června do konce září. Je možno hrát i poměrně brzy po dešti. Na stav kurtů se můžete informovat u správce na telefoním čísle +420 775 671 781.

Parkování pro hráče tenisu je možné na centrálním parkovišti na Bedřichově.

TURISTIKA

Bedřichov je jednou z nejhezčích a nejmalebnějších obcí v Jizerských horách. Jezdí sem rádi sportovci, výletníci, horští turisté i rodiny s dětmi, a všichni obdivují zdejší přírodní krásy. 

A abyste poznali Bedřichov se všemi zajímavostmi, které k němu patří, vznikly tu v roce 2012 zcela nové turistické okruhy s názvem Bedřichovské výhledy. Vyberte si jeden z nich a udělejte si hezký výlet, který vám zajistí propojení těch nejzajímavějších míst tohoto rekreačního střediska.